Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

U bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.

Uw e-mailadres is bekend bij ons, maar u staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben u een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om uw account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.

U bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op uw ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die u dient te volgen om uw aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens u deze e-mail ontvangt.

linkedin linkedin
vervolgfoto

Thuiswerkvergoeding: wat kun je en mag je onbelast vergoeden?

Een thuiswerkvergoeding voor thuiswerkende werknemers. Wat kun je dan vergoeden en wat mag je, belastingtechnisch gezien, vergoeden?

Thuiswerken is in één klap normaal geworden voor werkend Nederland. De verwachting is dat dit ook zo blijft, wanneer de coronacrisis achter ons ligt. Heb jij al nagedacht over een thuiswerkbeleid? Zo’n beleid (onderdeel van het personeelsbeleid) maakt voor zowel de werkgever als de medewerker duidelijk wat de regels en richtlijnen zijn rondom het thuiswerken, waardoor hier geen verwarring over kan ontstaan. Onderdeel van zo’n beleid kan een thuiswerkvergoeding zijn.

Kostenposten
Er zijn verschillende kosten die je medewerkers niet maken op kantoor maar wel zodra ze thuiswerken. Deze kosten zijn te verdelen onder twee posten:

1.de kosten voor het inrichten van een arbo-verantwoorde werkplek;
2.de kosten voor het dagelijkse onderhoud.

Het Nibud heeft uitgerekend dat de kosten voor het dagelijks onderhoud gemiddeld op zo’n €2 per dag uitkomen. Dat lijkt op het eerste oog misschien weinig maar kan per jaar oplopen tot wel €440. Deze vergoeding van deze kosten kun je onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).

Vrije ruimte
Binnen de werkkostenregeling (WKR) heb je een vrije ruimte voor het uitkeren van onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen.

Normaal gesproken mag je 1,7 procent van de totale fiscale loonsom (tot maximaal €400.000) gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen, maar dat is in april 2020 verhoogd naar 3 procent. Dat is gedaan met oog op de coronacrisis.

Deze 3 procent geldt alleen voor het jaar 2020 en alleen voor de eerste €400.000. Daarboven moet je rekening houden met een percentage van maximaal 1,2 procent. Per 2021 wordt het percentage van 1,2 procent verlaagd naar 1,18 procent.

Meer informatie?
Mocht u nog vragen hebben neem dan contact met ons op via 046-4570850, of stuur een mail naar info@payrolltotaal.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer weten over het Payroll Totaal Online Pakket?
Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.
vraagteken
telefoon

+31(0)46 457 08 50

Bel mij terug

online

Payroll Totaal
Online

Lees verder
klanten

Klanten aan
het woord

Lees verder
voorstellen

Bel mij terug

klanten

Klanten aan
het woord

Lees verder

Payroll Totaal


Geerweg 11
6135 KB Sittard

Tel: +31(0)46 457 08 50 Tel:
+31(0)46 457 08 50

www.payrolltotaal.nl
info@payrolltotaal.nl

Payroll Totaal


Geerweg 11
6135 KB Sittard

Tel: +31(0)46 457 08 50
www.payrolltotaal.nl
info@payrolltotaal.nl

route
route