Payroll Totaal Online

Hogere reiskosten- en thuiswerkvergoeding

De maximale onbelaste reiskostenvergoeding is verhoogd van € 0,21 naar € 0,23 per kilometer. De onbelaste reiskostenvergoeding is een gerichte vrijstelling en komt dus niet ten laste van de vrije ruimte. U bent overigens niet altijd verplicht om deze hogere onbelaste reiskostenvergoeding te betalen aan uw werknemers. Dat hangt af van wat over de reiskostenvergoeding is afgesproken in de cao, de arbeidsovereenkomsten/of het arbeidsvoorwaardenreglement.

Ook de gerichte vrijstelling voor de thuiswerkvergoeding is verhoogd. Deze onbelaste vergoeding is van € 2,15 per dag verhoogd naar € 2,35 per dag

Let op bij samenloop:
Wanneer uw werknemer op een dag zowel thuis als op een vaste werkplek werkt, mag u niet én de gerichte vrijstelling voor reiskosten woon-werkverkeer én die voor thuiswerkkosten toepassen.

Terug

Meer Nieuws

Nieuwe website voor Payroll Totaal

Payroll Totaal is verheugd om de lancering van onze nieuwe website aan te kondigen. Deze vernieuwing brengt een frisse uitstraling, terwijl de vertrouwde en gebruiksvriendelijke navigatiestructuur behouden blijft.

Lees verder

Vrije ruimte structureel verlaagd

Het percentage van de vrije ruimte in de werkkostenregeling over de eerste € 400.000 fiscale loonsom is structureel vastgesteld op 1,92%. Boven de € 400.000 is het percentage 1,18% gebleven.

Lees verder

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem contact met ons op of kom gerust eens langs.
Wij laten u graag geheel vrijblijvend zien wat wij voor u kunnen betekenen.