Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

U bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.

Uw e-mailadres is bekend bij ons, maar u staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben u een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om uw account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.

U bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op uw ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die u dient te volgen om uw aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens u deze e-mail ontvangt.

linkedin
vervolgfoto

Alsnog compensatie voor zwangere zelfstandige

Goed nieuws voor duizenden zwangere onderneemsters in de periode 1 augustus 2004 en 4 juni 2008. Na ruim tien jaar juridisch getouwtrek heeft de hoogste rechter in de sociale zekerheid – de Centrale Raad van Beroep – namelijk beslist dat het UWV ten onrechte heeft geweigerd om hen over die periode een zwangerschaps- en bevallingsuitkering uit te betalen. Dit is volgens de Raad in strijd met het VN-Vrouwenverdrag. Daarin is bepaald dat iedere vrouw die – al dan niet in loondienst – arbeid verricht, recht heeft op bevallingsverlof met behoud van (een zeker) inkomen. Nederland heeft in strijd met dit recht gehandeld door op 1 augustus 2004 de toen bestaande Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen (WAZ) af te schaffen zonder voor zwangere zelfstandigen een vervangende vergoeding te bieden.

Beter laat dan nooit
Nederland kende in de periode 1 augustus 2004 en 4 juni 2008 geen wettelijke regeling die voorzag in een zwangerschaps- bevallingsuitkering voor onderneemsters. Enkele onderneemsters waren het daar niet mee eens en klopten tevergeefs aan bij de Hoge Raad. Die vond dat de vrouwen hadden aangeklopt bij het verkeerde adres. De vrouwen dienden vervolgens een klacht in bij het Comité dat toeziet op de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag. Dat gaf hen in 2014 gelijk. Aan de vrouwen moest een passende compensatie worden geboden. Maar minister Asscher weigerde dat. De vrouwen dienden daarom alsnog een verzoek in voor een zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor hun in 2005 geboren kinderen. Het UWV wees dat verzoek af. Die afwijzing is onterecht, besliste de Centrale Raad van Beroep op 27 juli 2017. Het UWV moet de onderneemsters alsnog binnen zestien weken een passende compensatie bieden. Dat hoeft niet per se een uitkering te zijn op grond van de wetgeving zoals die luidde vóór 1 augustus 2004 of vanaf 4 juni 2008. Als er maar wel recht wordt gedaan aan het VN-Vrouwenverdrag.

ZEZ-uitkering
Op 4 juni 2008 is de Wet zwangerschaps- en bevallingsuitkering zelfstandigen (Wet ZEZ) in werking getreden. Zwangere onderneemsters hebben sindsdien recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering gedurende zestien weken. 

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Payroll Totaal via telefoonnummer (046) 457 08 50 of stuur een mail naar info@payrolltotaal.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer weten over het Payroll Totaal Online Pakket?
Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.
vraagteken
telefoon

+31(0)46 457 08 50

Bel mij terug

online

Payroll Totaal
Online

Lees verder
klanten

Klanten aan
het woord

Lees verder
voorstellen

Bel mij terug

klanten

Klanten aan
het woord

Lees verder

Payroll Totaal


Mauritslaan 42/44
6161 HW Geleen

Tel: +31(0)46 457 08 50 Tel:
+31(0)46 457 08 50

www.payrolltotaal.nl
info@payrolltotaal.nl

Payroll Totaal


Mauritslaan 42/44
6161 HW Geleen

Tel: +31(0)46 457 08 50
www.payrolltotaal.nl
info@payrolltotaal.nl

route
route