Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

U bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.

Uw e-mailadres is bekend bij ons, maar u staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben u een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om uw account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.

U bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op uw ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die u dient te volgen om uw aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens u deze e-mail ontvangt.

linkedin linkedin
vervolgfoto

Aanvullend geboorteverlof per 1 juli: de aandachtspunten

Een partner van een pas bevallen vrouw heeft vanaf 1 juli recht op vijf weken aanvullend geboorteverlof. Wat zijn de regels en hoe regel je het?

Wanneer je hoort dat er een kindje op komst is bij (een van) je medewerkers, vind je dat natuurlijk prachtig nieuws. En wist je dat een partner van de kersverse moeder vanaf 1 juli 2020 ook nog eens recht heeft op aanvullend geboorteverlof. Fijn voor het hele gezin, aangezien er met de komst van een baby veel verandert.

Tot 1 januari 2019 had een medewerker van wie de partner was bevallen slechts recht op twee dagen volledig doorbetaald kraamverlof. Hoeveel dagen of uren de medewerker wekelijks werkte, maakte hierbij niets uit.

Sinds 1 januari 2019 is dit uitgebreid: partners krijgen eenmaal het aantal werkuren per week aan geboorteverlof. Werkt iemand bijvoorbeeld 40 uur per week? Dan heeft hij recht op 40 uur doorbetaald geboorteverlof. De medewerker mag deze verlofuren naar eigen inzicht binnen vier weken na de geboorte van het kindje opnemen.

Vanaf 1 juli 2020 wordt het geboorteverlof nog eens verder uitgebreid. Naast het geboorteverlof van een week (eenmalig de wekelijkse arbeidsduur), heeft een partner vanaf dan ook recht op vijf weken aanvullend geboorteverlof. Dit is vastgelegd in de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).

Hoe zit dat nu precies? Wat zijn de nieuwe regels en hoe gaat het in zijn werk? Loket.nl neemt je in de gratis whitepaper mee in 8 aandachtspunten rondom het geboorteverlof en in het bijzonder aanvullend geboorteverlof.

1. Wanneer heeft een medewerker recht op (aanvullend) geboorteverlof?
Als je de partner bent van de moeder van het kind kun je geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof aanvragen. Dit is, volgens de wet, het geval als er sprake is van een van onderstaande:

• De partner is met haar getrouwd.
• De partner woont ongehuwd met haar samen.
• De partner is haar geregistreerde partner.
• De partner heeft het kindje erkend.

2. Aanvullend geboorteverlof is geen loon, maar uitkering UWV
Wil een medewerker gebruikmaken van het aanvullend geboorteverlof? Dan moet je als werkgever voor deze medewerker een uitkering voor de verlofperiode aanvragen bij het UWV. De uitkering is, zoals eerder benoemd, 70% van het (maximum) dagloon. De uitkering wordt door het UWV betaald aan de werkgever en als werkgever betaal je dan het loon (voor 70%) door aan de medewerker tijdens het verlof.

In sommige salarisapplicaties kun je straks heel eenvoudig aangeven dat een medewerker gebruikmaakt van het aanvullend geboorteverlof, waardoor dit automatisch goed meegenomen wordt in de loondoorbetaling.

Meer informatie?
Mocht u nog vragen hebben neem dan contact met ons op via 046-4570850, of stuur een mail naar info@payrolltotaal.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer weten over het Payroll Totaal Online Pakket?
Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.
vraagteken
telefoon

+31(0)46 457 08 50

Bel mij terug

online

Payroll Totaal
Online

Lees verder
klanten

Klanten aan
het woord

Lees verder
voorstellen

Bel mij terug

klanten

Klanten aan
het woord

Lees verder

Payroll Totaal


Geerweg 11
6135 KB Sittard

Tel: +31(0)46 457 08 50 Tel:
+31(0)46 457 08 50

www.payrolltotaal.nl
info@payrolltotaal.nl

Payroll Totaal


Geerweg 11
6135 KB Sittard

Tel: +31(0)46 457 08 50
www.payrolltotaal.nl
info@payrolltotaal.nl

route
route